Nunta stil Shabby Chic

Shabby-chic este unul dintre stilurile cele mai iubite si apreciate ,fiind unul extrem de confortabil şi de relaxant. Deoarece este unul dintre stilurile cu care ne ocupam, noi ne-am gandit sa va diminuam cautarile si sa va usuram munca. In randurile de mai jos aveti toate detaliile care fac referire la stilul Shabby Chic.

Shabby Chic este un stil al designului de interior  si exterior in care  accesoriile sunt alese fie pentru varsta lor inaintata si semnele evidente de uzare, fie obiectelor noi li se da un aspect vechi, in acelasi timp, un aer minimalist, suav si feminin.

Accesoriile din lemn  au un aspect antichizat,  si sunt, de obicei, in culori pastel. Cele mai uzate portiuni sunt colturile si marginile lemnului.

Stilul Shabby Chic se defineste prin dezordinea controlata în sensul ca sunt alaturate obiecte diferite, dar care împreuna confera  o atmosfera boema, romantica. Pentru ca-si are originea în Anglia, e firesc sa gasesti multe piese de portelan, sticla, vesela, fier, lemn.

Acest stil a aparut, de fapt, ca un fel de reciclare a obiectelor vechi, într-o perioada în care magazinele occidentale au fost invadate cu piese din plastic, pop art și disco, foarte colorate sau stralucitoare, dar care nu se potriveau oriunde si oricum, stilul se defineste prin dezordinea controlata in sensul ca sunt alaturate obiecte diferite, dar care impreuna confera o atmosfera boema, romantica.

Paleta de culori cuprinde pasteluri de la verde, roz, la albastru, gri, crem si nuante de alb. Tesaturile sunt si ele cu modele rustice simple de la dungi (din zona de coasta) la motive florale si de multe ori decoratiunile textile sunt bogat ornamentate, inclusiv cu volanase.

Ca si elemente arhitecturale poti intalni coloane, stucaturi care sunt reutilizate in moduri inedite. Daca iti place acest stil, dar esti mai modernista, poti opta si pentru accente de culoare mai indraznete care sa scoata in evidenta anumite piese din décor.

Fie ca esti o romantica incurabila, o modernista convinsa sau captiva in anii ’80, acest stil va fi pe gustul tau cu siguranta.